Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Ivanka Trump snodde Melanias kontor

Ivanka Trump är en av sin far Donald Trumps närmaste – både privat
Melania Trump och maken Donald Trump.Foto: STEFANI REYNOLDS / CNP/ADMEDIA / / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Ivanka Trump.Foto: USA TODAY NETWORK / JACK GRUBER-USA TODAY/SIPA USA SIPA USA
Vita huset.Foto: RON EDMONDS / AP

Melania Trump konfronterade Ivanka Trump när hon flyttade in i Vita huset enligt en ny bok.

Orsaken: Presidentdottern hade snott presidenthustruns kontor, skriver Express.

”Melania satte ner foten”, skriver bokens författare Vicky Ward.

När Melania Trump anlände till Vita huset för fyra år sedan efter makens seger i presidentvalet fick hon en rejäl överraskning enligt Wards bok ”Kushner Inc”. 

Presidentens fru hanterar traditionsenligt arbetet i Vita husets östra flygel. Men eftersom Ivanka Trump hade anlänt tidigare märkte hon det kontor som presidentens fru brukar använda som ”kontor för Trump-familjen”. Ivanka Trump valde ut ett rymligt kontor i västra flygeln till sig själv – men presidentfrun fick inget kontor alls.

”Tjänstemännen var förvånade över att rikets första dam inte hade något kontor. Det var Melania Trump också men hon satte snabbt stopp för Ivankas planer”, skriver Vicky Ward.

”Melania satte ner foten” enligt Wards källor och Ivanka blev uppmanad att ”backa undan”. Efter det försvann alla omnämningar av Ivankas planerade ”kontor för Trump-familjen”.

”Ibland uppstår det spänningar”

Donald Trumps dotter Ivanka Trump, 38, har arbetat som sin fars politiske rådgivare sedan han svors in som president i januari 2017. 

Melania Trump bröt mot konventionerna eftersom hon inte flyttade in i Vita huset när maken gjorde det. Hon stannade kvar i New York tills dess sonen Barron hade gått klart skolåret innan hon flyttade till Washington DC.

Det har länge spekulerats om en eventuell spricka mellan styvmor och styvdotter. Enligt CNN-reportern Kate Bennett har Melania och Ivanka en ”udda dynamik” med varandra och hänvisar till en källa som säger att de är hövliga mot varandra men inte har en nära relation och ”ibland uppstår det spänningar”.

”Alltid har haft en nära relation”

Enligt boken ”Free, Melania: The Unauthorized Biography” har intensiva månader av resande och evenemang lett till att relationen mellan Melania Trump och Ivanka Trump har blivit ”en skakig allians”, särskilt med tanke på att Ivanka Trump vid ett flertal evenemang har fyllt den roll som presidentfrun traditionsenligt innehar.

Melania Trumps talesperson Stephanie Grisham har dock tillbakavisat uppgifterna och sagt de två kvinnorna ”alltid har haft en nära relation och fortsätter ha det.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.