Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon föreslås som L:s förstanamn i EU-valet

Liberalernas valberedning föreslår Karin Karlsbro till nytt toppnamn inför EU-valet, enligt Aftonbladet. Foto: Liberalerna
Foto: KRISTOFER SANDBERG

Karin Karlsbro föreslås bli Liberalernas nya toppnamn inför EU-valet, skriver DN. 

Cecilia Wikström, som petades efter en sårig strid, står inte med alls – trots att hon sagt att hon varit beredd att stå längre ner på listan. 

På torsdagen fattade Liberalernas valberedning beslut om förslag till en ny kandidatlista inför EU-valet i maj. 

När resultatet offentliggjordes stod det klart att Karin Karlsbro, vice ordförande för L i Stockholm, föreslås till att bli partiets nya etta.

Beslutet kommer att fastställas vid partirådets möte på fredag. Blir det Karin Karlsbo innebär det att hon flyttar upp från plats fem till plats ett.

– Det finns starka krafter som vill nedmontera EU. Att kliva fram och försvara samarbetet är det första jag kommer att göra, säger Karin Karlsbro till DN.

Cecilia Wikström ska inte finnas på listan

Beskedet kommer i efterdyningarna av att det tidigare toppnamnet, Cecilia Wikström, petades. Då hade det uppdagats att Wikström haft två avlönade styrelseuppdrag vid sidan av tjänsten som EU-parlamentariker.

De senaste dagarna har Cecilia Wikström i ett Facebookinlägg öppnat för att stå på en lägre plats på Liberalernas lista – och kryssa sig in i Europaparlamentet.

Partistyrelsen har därefter fått hård kritik internt eftersom Wikström redan hade informerat ledningen om styrelseuppdragen. Bland annat hade hon gratulerats av partiledaren Jan Björklund.

Men enligt Aftonbladet, som hänvisar till källor, står inte Cecilia Wikström med på listan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.