Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Hells Angels ska ha reagerat direkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fjorton personer greps efter mordförsök. Insatsstyrkan är på plats.
Foto: Niklas Luks
Skottlossningen skedde i Norrköping.

Den 34-åring som skottskadades på en svartklubb i Norrköping på söndagen tillhör en kriminell gruppering som ligger i konflikt med Hells Angels, skriver NT.

Elva personer sitter anhållna efter skjutningen.

– Flera av dem har kopplingar till Hells Angels, säger polisens förundersökningsledare Anders Selevik på måndagen.

Tio män och en kvinna är anhållna efter skottlossningen på en svartklubb, intill mc-klubben Hells Angels lokaler, i Norrköping tidigt på söndagsmorgonen.

– Flera av dem har koppling till Hells Angels, sa polisens förundersökningsledare Anders Selevik på en presskonferens på måndagen.

En 34-årig man skadades lindrigt i skjutningen. Han är känd av polisen sedan tidigare och har enligt uppgifter till NT blivit skjuten i handen.

Enligt en poliskälla till NT ska grannarna i Hells Angels ha reagerat direkt när de hörde "att det var fel folk i lokalen".

Det är dock oklart varför 34-åringen gått till svartklubben, som ligger precis intill Hells Angels lokaler, eftersom han kunnat räkna med att fiender till hans vänkrets skulle vara där.

Husrannsakan hos Hells Angels

Tre personer greps på morgonen misstänkta för mordförsök och framkallande av fara för annan. Sedan genomförde nationella insatsstyrkan en husrannsakan i Hells Angels lokaler, där polisen gjorde flera beslag som kan ha betydelse för utredningen. Vad som hittats uttalade sig inte polisen om på måndagen.

Under dagen greps totalt 18 personer för inblandning i skottlossningen. Tio män är nu skäligen misstänkta för medhjälp till mordförsök och en kvinna är skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.

Vid klockan 23.20 på söndagskvällen inträffade en ny skottlossning på Stockholmsvägen i Norrköping. Skotten har träffat lokalen där den tidigare skjutningen ägde rum. Skott har också träffat en butik som enligt polisen inte har haft någonting med de andra händelserna att göra.

– En person avlossade ett antal skott mot några fönsterrutor. Och den här personen ska enligt vittnesuppgifter ha hoppat in i en väntande bil som har förts från platsen, säger Anders Selevik.

Söker bilen

Polisen vill ha allmänhetens hjälp med att hitta flyktbilen som i hög fart kört från platsen.

– Vi har bara vaga beskrivningar av den här bilen så därför vill vi att folk, om de har gjort observationer, hör av sig, säger Anders Selevik.

De elva anhölls under måndagseftermiddagen. Enligt åklagarmyndigheten ska de förhöras under tisdagen och onsdag förmiddag. De måste häktas senast klockan 12 på onsdag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.