Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handgranat hittad av barn nära skola

Handgranat hittad av barn nära skola i Sollentuna • Fotograf Janne Åkesson rapporterar från platsen.
Polis på plats i Sollentuna.Foto: Janne Åkesson / Swepix
Avspärrningar.Foto: Janne Åkesson / Swepix
En polishund söker av området.Foto: Janne Åkesson / Swepix
En boende i området berättar att fyra polisbilar befann sig på platsen när han gick förbi vid 11-tiden. Foto: Ted Grass
Handgranaten hittades i en skogsdunge nära Eriksbergsskolan i Sollentuna.Foto: Google Maps

Barn ska ha hittat en handgranat i en skogsdunge nära Eriksbergsskolan i Sollentuna utanför Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen, bekräftar för Expressen att ett misstänkt farligt föremål har hittats i anslutning till en skola i Sollentuna. En anställd vid skolan kontaktade polisen klockan 10.33 och visade sedan var föremålet låg.

Några närmare detaljer, som Aftonbladets uppgifter om att föremålet var en handgranat som hittades av skolbarn, vill polisen däremot inte gå in på.

– Nu har vi spärrat av ett stort område. Sedan ska nationella bombgruppen titta på det här. De är på väg just nu, berättar Per Fahlström på polisen.

En boende i området berättar att fyra polisbilar befann sig på platsen när han gick förbi vid 11-tiden. Därefter såg han ytterligare en närma sig. Han frågade poliserna på plats om vad som hänt men fick bara knapphändiga svar.

– Det verkade handla om ett litet föremål och jag vet inte vem som hittade det, säger han.

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717 

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.