Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stort gängslagsmål vid färja – 30-tal inblandade

Ett 30-tal personer var inblandade – enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om personer från kriminella nätverk.
Polisen ryckte ut till Värtahamnen.
Foto: Fredrik Sjöshult
Polisen ryckte ut till Värtahamnen.
Foto: Fredrik Sjöshult
Polisen ryckte ut till Värtahamnen.
Foto: Fredrik Sjöshult
Polisen ryckte ut till Värtahamnen.
Foto: Blåljusbilder

Ett trettiotal personer var inblandade i ett slagsmål i färjeterminalen vid Värtahamnen, Stockholm under söndagsförmiddagen.

Enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om personer från kriminella nätverk. 

– Det flesta har inte varit så pratsamma om vad som skett, säger Anna Wessberg, presstalesperson på polisen. 

Enligt uppgifter till Expressen började bråket ombord på en färja, och när den väl kom i land hade personer från båda sidor i konflikten anslutit. Bland annat ska en machete ha tagits med till slagsmålet i vilket totalt ett trettiotal personer var inblandade, enligt uppgifterna.

– Det ska ha varit någon form av bråk även på båten. Det var en båt som ankom till Värtahamnen från Tallinn, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen. 

– Vi åkte dit med flera resurser och då hade de flesta hunnit lämna platsen. Vi har inte anträffat någon skadad person. De flesta har inte varit så pratsamma om vad som skett, fortsätter Anna Westberg.

Personer från kriminella nätverk i Märsta respektive Södertälje ska ha varit inblandade, enligt uppgift, och händelsen utreds nu som våldsamt upplopp.

– Vår personal uppfattade att några resenärer från Baltic Queen kom springande i land och slängde flaskor kring sig när de kom in terminalen. Det togs om hand av Securitas, som kontaktade polisen, säger Hans Friberg, operativ chef Tallink Silja.

Ingen person hade vid lunchtid på söndagen frihetsberövats i samband med händelsen.

Larmet kom in strax innan klockan 11.

Vid tolvtiden var insatsen avslutad, men några polisbilar var kvar på platsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.