Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Syraexplosion – två personer skadade

En explosion inträffade i en gammal industrilokal i Timrå.Foto: Google Maps

En explosion har inträffat i en gammal industrilokal i Timrå i Medelpad under tisdagsmorgonen.

Två personer skadades när de fick frätande syra på sig.  

– En person har fått föras till sjukhus, säger inre befäl Lars Rydstedt.

Enligt larmsamtalet som kom in 8.53 skulle det röra sig om en explosion och att någon fått skador av frätande saltsyra. Enligt SVT Västernorrland har det skett i återvinningsföretaget Ragnsells lokaler. 

Två personer har skadats i olyckan med saltsyra, uppger räddningstjänsten Medelpad. 

– Vi vet inte exakt vad som har hänt med behållaren, men det kan röra sig om en explosion, säger Mattias Andersson som är befäl i beredskap vid räddningstjänsten i Medelpad. 

En av personerna fick föras till sjukhus med ambulans. 

– Vi gjorde livräddande sanering på personen, tog bort kläderna och spolade vatten, sen fick personen föras till sjukhus, säger Lars Rydstedt, inre befäl för räddningstjänsten Medelpad. 

”Klarade ansiktet och ögonen” 

Skadeläget är oklart men personen var talbar och ska ha klarat undan ansiktet och ögonen från saltsyran, säger Lars Rydstedt. 

– Den andra personen fick också syra på sig men han behövde inte uppsöka sjukhus, säger Lars Rydstedt. 

Saltsyra är, i sin mest koncentrerade form, mycket frätande om det kommer i kontakt med något. Det används i industrin för betning av metaller, eller i olika upplösningsreaktioner. 

Förutom vårdarbetet kommer saneringsarbete att sättas i gång på platsen meddelar räddningstjänsten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.