Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Donald Trump erbjöd Kim Jong-Un skjuts

Här jämnas Trumps hotell med marken
Donald Trump och Kim Jong-Un under toppmötet i Hanoi 2019.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Air Force One är det flygplan som används när USA:s president ska ut och flyga. Arkivbild.
Foto: STEFANI REYNOLDS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump var inte nöjd med sitt andra toppmöte med Kim Jong-Un 2019.

Men trots detta ska han erbjudit diktatorn skjuts hem till Nordkorea – ombord på det mytomspunna presidentplanet Air Force One, rapporterar BBC.

Trumps förhoppning var att toppmötet i Hanoi 2019 skulle få Nordkorea att avsluta sitt kärnvapenprogram. Men parterna kom aldrig fram till ett avtal.

Matthew Pottinger, som 2019 satt med i Trumps nationella säkerhetsråd som Asienexpert, uppger nu att Trump erbjöd Kim Jong-Un skjuts hem efter mötet – då diktatorn tagit en lång tågresa till Hanoi.

– President Trump erbjöd Kim skjuts hem ombord på Air Force One. Presidenten visste att Kim hade anlänt till Hanoi efter en flera dagar lång tågfärd genom Kina, och presidenten sa: ”Jag kan få hem dig på två timmar”. Kim tackade nej, säger Pottinger till BBC.

Uppgifterna om Trumps vänliga erbjudande går i linje med uttalanden från expresidentens forne säkerhetsrådgivare John Bolton.

– Trump trodde han fått en ny bästa vän, har Bolton tidigare sagt till BBC.

USA-kännaren: ”Inte sett det sista av Trump”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.