Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Därför fick Trumps advokater gå

Rättegången hålls den 8 februari och då får vi veta mer om Donald Trumps framtid.
Donald Trump har anställt två nya advokater som ska försvara expresidenten i riksrättsåtalet.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s expresident Donald Trump.
Foto: Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN / AP / Copyright 2021 The Associat

Om en vecka inleds det andra riksrättsåtalet mot Donald Trump.

Nu har expresidenten anlitat två nya advokater som ska leda hans försvar under processen, rapporterar Washington Post.

Enligt uppgifter vill han att försvaret ska kretsa kring det påstådda ”valfusket”.

Beskedet kommer knappt ett dygn efter att fem advokater lämnat Trumps försvar. Enligt ett uttalande rörde det sig om ett ”ömsesidigt beslut”.

Två källor uppger till Washington Post att det skurit sig mellan Trump och advokaterna, då expresidenten ville att försvaret skulle fokusera på anklagelserna om ”valfusk” – i stället för stormningen av kongressen som riksrätten kretsar kring.

– Presidenten ville ha en annan inställning och ett annat team, säger en av källorna till tidningen.

Sedan valförlusten har Donald Trump konsekvent hävdat att Demokraternas Joe Biden vann tack vare valfusk, men några bevis har inte presenterats och samtliga av Trumps stämningar mot resultatet har avslagits.

Uppgifterna om att Trump fortfarande håller fast vid sina anklagelser tillbakavisas av hans talesperson Jason Miller, som kallar det ”fake news”.

De tar över Trumps försvar

Advokaterna som nu ska axla Trumps försvar är David Schoen och Bruce L. Castor som båda har ”betydande erfarenheter när det kommer till högprofilerade fall”, enligt ett uttalande från Trumps stab.

David Schoen har tidigare tjänstgjort hos den forne Trump-rådgivaren Roger Stone, i samband med den så kallade Rysslandsutredningen. Han var även en av kandidaterna till att försvara den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein – innan Epstein tog livet av sig.

Schoen har sedan dess varit öppen med att han inte tror det rör sig om självmord, enligt Washington Post.

Bruce L. Castor, som även arbetat som åklagare, är i sin tur främst känd för att han lagt ner ett åtal gällande sexualbrott mot Bill Cosby – flera år innan komikern dömdes för sexbrott.

Fauci: Så var det att jobba under Trump

USA:s kändaste smittskyddsläkare Anthony Fauci hamnade flera gånger i ofas med den förre presidenten Donald Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.