Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Då slutar Boris Johnson som premiärminister

Boris Johnsons ord om prins Philip
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.
Foto: LUKE MACGREGOR / POOL / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson på väg från premiärministerbostaden på Downing Street 10.
Foto: WIKTOR SZYMANOWICZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Boris Johnson kommer att sluta som premiärminister efter nästa val.

Det hävdar en ”pålitlig källa” enligt Daily Mail.

Källan säger att Boris Johnson redan längtar efter att ”ha kul och tjäna pengar” – men flera brittiska toppolitiker är skeptiska till uppgifterna.

Boris Johnson uppges ha sagt att det är för mycket ”hårt arbete” med att vara premiärminister, säger källan till Daily Mail.

– Det är som att dra en enorm 747:a efter sig ner för startbanan med en sele på ryggen, varenda morgon går man upp och måste börja dra, ska Boris Johnson ha sagt enligt källan.

Johnson vill inte ”bara fortsätta och fortsätta” som Margaret Thatcher (som var brittisk premiärminister i elva år) och Tony Blair (premiärminister i elva år) enligt källan.

– Jag vill ta mig genom den här mandatperioden, vinna igen och sedan lämna snart efter det, ska Boris Johnson ha sagt enligt källan.

”Jag längtar efter att få skriva igen, ha kul och tjäna pengar”

Nästa val i Storbritannien äger rum 2024.

– Jag längtar efter att få skriva igen, ha kul och tjäna pengar, ska Boris Johnson ha sagt enligt källan.

Boris Johnson har dock tidigare sagt att det är ”rent nonsens” att han redan planerar att sluta som premiärminister – och flera toppolitiker tror enligt Daily Mail att han kommer att bli kvar på posten länge.

– Boris kan lätt ta ännu en jordskredsseger och gör han det kan ingenting få honom att lämna Downing Street 10, säger en parlamentsledamot till Daily Mail.

Boris Johnson vägrar kommentera Meghan-intervjun

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.