Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Bolund får nytt jobb som klimatminister

MP:s språkrör Per Bolund.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Per Bolund (MP) slutar som finansmarknadsminister och tar över jobbet som miljö- och klimatminister när språkrörskollegan Isabella Lövin slutar, enligt uppgifter till Dagens industri, Di.  

– Allt fler inom partiet har börjat inse att Per kommer att bli miljö- och klimatminister. Han är stark framför allt på miljöfrågorna, säger en MP-källa till tidningen. 

Språkröret Per Bolund kommer att sluta som finansmarknadsminister för att ta över Isabella Lövins jobb som miljö- och klimatminister när hon avslutar sitt uppdrag som språkrör. 

Det uppger Dagens industri som hänvisar till ”centralt placerade MP-företrädare”. 

”Det är det tyngsta och finaste uppdraget du kan ha”

Som finansmarknadsminister har Per Bolund även haft partiets uppdrag att sköta budgetförhandlingar med regeringen och samarbetat med finansminister Magdalena Andersson. 

Nu väntas han alltså lämna siffrorna för att i stället få fokusera på det, för en miljöpartist, mer prestigefulla jobbet som miljö- och klimatminister. 

– Det är det tyngsta och finaste uppdraget du kan ha i Miljöpartiet och skulle ge Per en helt ny plattform”, säger vad Di beskriver som ”en tung källa” till tidningen. 

Stenevi tros inte bli ny finansmarknadsminister

Dagens industri skriver att det varit en viktig lärdom för Miljöpartiet sedan alliansåren att ha etablering i finansdepartementet – men att det är svårt att sia om vem som ska ta över Bolunds ministerpost. 

Enligt tidningen är det få som tror att Märtha Stenevi, som väntas bli Bolunds nya språkrörskollega, kommer bli finansmarknadsminister. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.