Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Beväpnade gängmän bevakar Ronna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Polisen hade många patruller på plats vid brottsplatsen i Ronna.
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poliser dokumenterarmordplatsen under fredagskvällen.
Foto: JANNE AKESSON / SWEPIX
19-åringen sköts till döds i närheten av Rösberga fritidsgård i Ronna.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Fredagskvällens mord på en 19-åring kan vara kopplat till en intern konflikt i Södertäljes undre värld som resulterat i flera skjutningar.

Beväpnade gängmän på mopeder patrullerar nu den särskilt utsatta stadsdelen Ronna, enligt uppgifter till lokaltidningen LT

– Det är inget som jag kan kommentera, säger Carina Skagerlind, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Under lördagskvällen ägde ännu en skjutning rum i Ronna.

Fredagskvällens mord på en 19-årig man var det tredje skottdådet i Södertälje inom loppet av en vecka. 

Ungdomar som befann sig på Rösberga fritidsgård kunde tydligt höra de dödande skotten som avlossades i bröstet på 19-åringen, som tidigare dömts för ringa narkotikabrott, rån och misshandel.

Enligt LT:s uppgifter bottnar skjutningarna de senaste dagarna i en konflikt om narkotikamarknaden mellan två grupperingar i Ronna och Saltskog.

Den mördade 19-åringen ska ha rört sig i utkanten av det ökända Södertäljenätverket och ha kopplingar till en gruppering i bostadsområdet Saltskog i södra Södertälje, skriver tidningen.

Fyra män sitter anhållna misstänka för mordet. En av dem är 16 år. Två av dem är 18 år gamla och den fjärde är fyllda 20, enligt uppgifter till Expressen. 

LT: Mordoffret kopplat till Södertäljenätverket

I just Saltskog skottskadades en man i 20-årsåldern allvarligt förra fredagen men hans liv kunde räddas efter att han fått vård, rapporterar LT, som uppger att mannen stod nära ledarskiktet av nätverkets så kallade Ronnafalang.

Oron sprider sig i Ronna, en stadsdel som klassas som ett särskilt utsatt område av polisen, och kriminella i området ska ha synts bära synliga skyddsvästar, enligt LT.

Så sent som i onsdags sköts en man i 25-årsåldern i stadsdelen.

– Har man haft två skjutningar på två dagar så måste det väl vara ett lite spänt läge i ett bostadsområde, allt annat skulle förvåna mig väldigt, säger Carina Skagerlind till Expressen.

Under lördagskvällen ägde en ny skjutning rum i stadsdelen då en man i 40-årsåldern sköts till döds.

Polisen: ”Får du fråga tidningen om”

Efter den senaste tidens skjutningar patrulleras gatorna i stadsdelen av beväpnade gängmän på mopeder, enligt LT:s uppgifter. 

– Det får du fråga tidningen om, det är inget som jag kan kommentera eller vet något om, säger Carina Skagerlind. 

”En man vittnar om att han inte går ut efter klockan åtta på kvällen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.