Uppgifter: Pojke under 15 år våldtagen utomhus

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningsmannen ha tagit en buss från platsen.
En person under 15 år har blivit våldtagen i Tumba, enligt uppgifter till Expressen.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen har spärrat av områden och är på plats med flera resurser.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt i Botkyrka i Stockholm. 

Enligt uppgifter till Expressen är den som utsatts en person under 15 år. 

Aftonbladet skriver att personen kommit i kontakt med gärningsmannen via Snapchat.

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på torsdagskvällen i Tumba i Botkyrka. Området spärrades av, en teknisk undersökning gjordes av platsen och polisen inledde en större sökinsats efter gärningsmannen. Men någon gärningsman har ännu inte gripits.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara en pojke som har blivit våldtagen i ett skogsparti och tidningen skriver att gärningsmannen ska ha tagit en buss från platsen. 

Tidningen skriver vidare att pojken ska ha uppgett för polisen att han kommit i kontakt med gärningsmannen genom appen Snapchat. Telefonen ska ha tagits i beslag av polisen som ska ha kunnat säkra ett utpekat konto.

”Fortsätter jobba intensivt”

Polisen skriver på sin hemsida att man inte vill gå in på hur de arbetar eller vilken information som finns för att inte försvåra utredningen, men skriver att de: ”kommer arbeta för att ta reda på vem som kan misstänkas för brottet samt samla in information som kan vara till hjälp i utredningen”.

– Vi fortsätter jobba intensivt med utredningen, men jag kan inte säga mer än så, sa Anna Westberg, presstalesperson hos polisen, till Expressen på fredagsmorgonen.

Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige

Våldtäkt kan ge upp till 10 års fängelse i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.