Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Band personal – under rån i Skärholmen

Bild från platsen efter rånet.
Foto: Läsarbild

Rånare slog till mot en elektronikbutik som var i färd med att öppna i Skärholmen på söndagsförmiddagen. 

– Det kom ett larm om ett rån, strax efter klockan 10, i en galleria i Skärholmen, säger Helena Boström Thomas, vid Stockholmspolisen. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet tvingade gärningspersonerna den anställde att öppna ett kassaskåp. De ska därefter ha tvingat på den anställde handbojor och silvertejp, innan de flydde från platsen. 

– Det är inget jag kan kommentera, utan frågor som jag får lämna till utredarna som ska slå fast exakt vad som hänt, säger Helena Boström Thomas.   

Ingen person har rapporterats fysiskt skadad. 

Pratar med vittnen

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån och arbetar med flera patruller respektive helikopter i området. 

– Det kommer att ske en teknisk undersökning av den här platsen, vi samlar in övervakningsbilder och är där för att prata med målsägande och eventuella vittnen, säger Helena Boström Thomas. 

Vid 12-tiden på söndagen hade en man gripits misstänkt för grovt rån. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.