Rakhmat Akilov får ha en spelkonsol i sin cell på häktet, enligt uppgift till Aftonbladet.Rakhmat Akilov får ha en spelkonsol i sin cell på häktet, enligt uppgift till Aftonbladet.
Rakhmat Akilov får ha en spelkonsol i sin cell på häktet, enligt uppgift till Aftonbladet.
Kronobergshäktet i StockholmKronobergshäktet i Stockholm
Kronobergshäktet i Stockholm

Uppgift: Rakhmat Akilov får spela tv-spel i häktet

Publicerad

Rakhmat Akilov får ha en spelkonsol i sin cell på häktet, enligt uppgift till Aftonbladet. 

Dessutom ska han enligt tidningen få ha kontanter i sin cell för att kunna handla i kiosken på häktet. 

Dagen efter terrordådet på Drottninggatan i våras, som dödade fem personer, greps Rakhmat Akilov, 39, i Märsta. Snabbt erkände han att det var han som hade kört lastbilen. 

Sedan dess har han tillbringat sin tid i häktet. I veckan kunde Expressen avslöja att Rakhmat Akilov får en helt egen avdelning.

– Han ska få en hel korridor med egen personal, sa en person med insyn i Kronobergshäktets verksamhet.

Akilov får spela tv-spel i häktet 

Nu skriver Aftonbladet att 39-åringen har fått det beviljat att ha en spelkonsol i häktet, enligt uppgift till tidningen. 

Han ska enligt uppgift till tidningen också ha fått tillåtelse att ha kontanter i sin cell så att han kan handla i kiosken som finns på häktet. 

I februari beräknas rättegången mot Rakhmat Akilov börja.

Under tiden som Akilov suttit i häktet har han genomgått en mindre sinnesutredning, en så kallad paragraf 7-undersökning. 

Rättspsykiatern anser att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Akilov ska däremot ha känt sig "tom" och lidit av så kallade flashbacks.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag