Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna knivskuren utomhus

Polisen meddelar att målsäganden har tillfogats skador som ser ut att vara gjorda med ett stickande eller skärande föremål.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Den knivskurna personen ska vara en kvinna medan den misstänkte är en man.
Foto: Janne Åkesson, Swepix

En kvinna knivskars allvarligt på onsdagskvällen vid en lekpark i Vårberg, i södra Stockholm. 

Kvinnan vårdas med svåra skador på sjukhus. 

– Det är en person som har gripits för försök till mord, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Larmet om händelsen inkom till polisen vid 17.51 på onsdagen. Knivskärningen skedde utomhus i Vårberg i södra Stockholm.

Polisen meddelar att målsäganden, en kvinna, har tillfogats skador som ser ut att vara gjorda med ett stickande eller skärande föremål.

– Kvinnan har allvarliga skador och vårdas på sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Händelsen inträffade vid en lekpark. 

– Det var många vittnen på platsen som har sett vissa delar av händelsen. De är nu förhörda och det har upprättats förhörsprotokoll på dessa, säger Ola Österling. 

Uppgifter: Händelsen filmades 

Enligt uppgift till Expressen ska händelsen ha blivit filmad av en bekant till offret. Ola Österling har ingen sådan uppgift när Expressen talar med honom sent på onsdagskvällen. 

En man har gripits misstänkt för försök till mord. Polisen kan inte kommentera huruvida den skadade kvinnan och den misstänkta mannen har en relation till varandra. 

– En teknisk undersökning ska genomföras av brottsplatsen, undersökningen ska sammanställas och analyseras och man ska börja förbereda förhör med den gripne, säger Ola Österling. 

Den knivskurna personen ska vara en kvinna medan den misstänkte är en man.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Många personer blev vittnen till händelsen.
Foto: Läsarbild

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.