Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Intern kritik mot Busch – ”många skäms”

Ebba Busch.Foto: OLLE SPORRONG

Kristdemokraterna vill använda biståndspengar för att bygga fängelser utomlands där utländska medborgare ska avtjäna straff.

Men förslaget splittrar partiet – många KD-företrädare skäms, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

SVT Nyheter skriver att det var få inom KD som kände till det uppmärksammade fängelseutspelet i förväg – och att det är få som vill kommentera det öppet. Många skäms och vill inte bli inblandade i frågan, enligt uppgift till SVT.

Förslaget ska inte ha förankrats internt innan det offentliggjordes.

– Jag hade inte hört talas om detta innan. Biståndsfrågan är en hjärtefråga för vårt parti, den typen av känsliga frågor kan jag tycka att man ska förankra, säger Elisabeth Lann, ordförande för i Kristdemokratiskt Internationellt Center (KIC) och kommunalråd i Göteborg, till SVT.

KD:s presschef Per Gudmundsson skriver i ett mejl till SVT att det är ”tråkigt om någon känner sig förbigången” men att hans uppfattning är att förslaget har mottagits väl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.