Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgift: Hon sydde fast bombvästar på självmordsbombare

Shamima Begum har fråntagits sitt brittiska medborgarskap.
Foto: METROPOLITAN POLICE / AP TT NYHETSBYRÅN

IS-kvinnan Shamima Begum har sagt att hon bara var hemmafru under sin tid i Syrien.

Nu har den brittiska underrättelsetjänsten MI6 information om att hon sydde fast bombvästar på självmordsbombare, enligt Daily Mail.

Brittiska Shamima Begum, som lämnade sitt land för IS som 15-åring, fick mycket uppmärksamhet i vintras när hon ville återvända hem men fråntogs sitt brittiska medborgarskap.

Nu rapporterar Daily Mail att den brittiska regeringen har informerats av underrättelsetjänsten om att Begum i Syrien ska ha sytt fast bombvästar på självmordsbombare så att de inte kunde tas av utan att sprängladdningen detonerade.

Hävdar att hon var hemmafru 

Om uppgifterna visar sig vara korrekta vederlägger de hennes egen version att hon inte haft någon annan roll i IS än som hustru åt en man som stridit för terrorsekten.

– Jag stannade bara hemma och såg efter mina barn. Jag gjorde inget farligt, har hon tidigare sagt.

Det uppges vara de amerikanska och nederländska underrättelsetjänsterna som fått informationen genom förhör med andra västerländska IS-anhängare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.