Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Frontalkrock vid Roslagstull i Stockholm

Bilen körde i fel färdriktning – rakt in i en bil som stod stilla för rödljus. Bilar som stod intill träffade och två personer har fått föras till sjukhus med oklara skador. 

– Jag tittar på en bild från olyckan och det är tre bilar som varit inblandade i krocken och har fått allvarliga plåtskador, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen. 

Larmet om krocken vid Roslagstull inkom klockan 14.16 på onsdagen. 

”Två personer har transporterats till sjukhus med oklar skadebild. De var vid transporten vid medvetande. En personbil har färdats mot färdriktningen och kört på en stillastående bil som stod för rött ljus. Det är fler flera fordon som har träffats av de båda bilarna som initialt kolliderade med varandra”, skriver polisen på sin hemsida.  

– Bilarna har allvarliga plåtskador. Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Ola Österling vid Stockholmspolisens regionledningscentral. 

Delar av rondellen har stängts av vilket gör att det är låg framkomlighet och omfattande köbildning i området framåt 15-tiden.  

Strax efter klockan 15.30 meddelade polisen att samtliga fordon var bärgade från platsen och att det rådde full framkomlighet igen.