Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppdrag: Svenskar
i Amerika

Nina Larsson, Folkpartiet. Foto: Cornelia Nordström

Nästa vecka flyr borgerliga toppolitiker landet - till Charlotte, North Carolina, USA.

Där hålls nämligen demokraternas konvent.

- Det ska bli kul att se hur de kampanjar och lyckas engagera så många människor i sociala medier och direkta möten, säger Kent Persson, partisekreterare i Moderaterna.

Per Schlingmann, M. Foto: Foto: Sven Lindwall På måndag kör det i gång, demokraternas stora konvent där man väntas välja Barack Obama till partiets presidentkandidat.

Förutom en lång rad tunga amerikanska politiker kommer också svenska politiker att finnas på plats. Folkpartiet ­flyger över ett helt gäng partitoppar till staden Charlotte i delstaten North Carolina.

Ska vårda kontakterna

- Jag tycker det är viktigt att gästa konventet och vårda goda kontakter med USA. Den transatlantiska länken är inte bara en stor del av vår historia, det är också en avgörande framtidsfråga, säger Nina Larsson, partisekreterare i Folkpartiet.

Förutom Larsson åker från FP, för att bara nämna några, EU-parlamentarikern Olle Schmidt och partiets vice ordförande Helene Odenjung.

C stannar hemma

Moderaterna skickar dit både sin chefsstrateg Per Schlingmann och partisekreterare Kent Persson.

- Det ska bli kul att se hur de kampanjar och lyckas engagera så många människor i sociala medier och direkta möten, säger Kent Persson.

Centerpartiet skickar inte någon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!