Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppåt 100 döda i regnkaos i Mexiko

Nästan 100 personer har dött i Mexiko efter ett våldsamt oväder.

Under torsdagen rapporterades nya dödsoffer och 40 000 turister har evakuerats från turistorten Acapulco.

Nu varnar meteorologerna för mer regn, skriver TT-Reuters.

Mexiko har drabbats hårt av två tropiska oväder som kommit in från Mexikanska golfen och Stilla havet.

Under gårdagen vräkte regnet ner över landets nordvästkust vilket orsakade kaos med översvämningar och jordskred. Värst drabbades delstaten Sinaloa där hundratals människor evakuerades från riskområden, skriver TT-Reuters.

Även delstaten Guerrero, vid södra Stillahavskusten, drabbades svårt av översvämningar under torsdagen. På turistorten Acapulco begravdes flera hus efter ett jordskred och enligt landets inrikesminister Miguel Angel Osorio Chong har ett 20-tal döda grävts fram, 288 räddats och 68 personer är fortfarande rapporterade som saknade.

40 000 turister evakuerade från Acapulco

I Acapulco har cirka 40 000 turister evakuerats med militärens flygplan och under gårdagen väntade de på att få åka hem, samtidigt varnar meteorologerna att mer regn är på väg.

Inrikesministern vill inte säga hur många som hittills har dött på grund av ovädret. Men tidigare har myndigheterna bekräftat 97 dödsoffer i hela landet.

President Enrique Peña Nieto har ställt in sin New York-resa för att leda Mexikos hjälpinsatser. Enligt honom är de senaste dagarnas regn de värsta som setts i ett så stort område i landet, rapporterar TT-Reuters.

35 000 bostäder över hela landet är förstörda eller skadade av ovädret, skriver nyhetsbyrån AP.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!