Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Universitetsbyggnad rasade

Omkring 60 personer har evakuerats från raset, men så många som 21 personer kan vara fast.
Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Flera våningar i en universitetsbyggnad i Sankt Petersburg kollapsade i samband med ett renoveringsarbete på lördagen.

Undervisning pågick i byggnaden men det finns inga rapporter om döda eller skadade.

Så många som 21 människor befarades inledningsvis vara fast i husresterna. Senare på eftermiddagen uppgav universitetets rektor Vladimir Vasylyev att ingen fanns under rasmassorna.

Händelsen inträffade på ITMO-universitetet i Sankt Petersburg. Enligt nyhetsbyrån Interfax kollapsade flera våningar av byggnaden i samband med ett renoveringsarbete på lördagen. Undervisning ska ha pågått i byggnaden. 

Enligt ryska myndigheter har omkring 80 personer evakuerats efter raset.

Nyhetsbyrån Interfax uppger att myndigheterna inte har rapporterat om några döda eller skadade.

– Enligt preliminär information finns det inga offer. 26 personer kom ut på egen hand medan de övriga tas ut av räddningspersonal, sade en representant för de lokala myndigheterna på lördagen enligt Sputnik News.

Raset ska ha börjat med att taket på den översta våningen föll in. 

På bilder som sprids på Twitter, som uppges vara tagna inne i byggnaden, ser man hur taket i korridoren plötsligt rasar in.

https://twitter.com/sarahrainsford/status/1096805471749660672
https://twitter.com/ASLuhn/status/1096796839184089088

Det statliga ITMO-universitetet, där olyckan inträffade, är specialiserat på IT, optik och mekanik. Det är ett av Rysslands största lärosäten och har flera samarbeten med universitet i Europa och USA.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.