Det tar tid att skära halsen av en människa. Halsarna huggs inte av i det här kriget. De skärs av, med kniv.
När Falah Aziz gör det ligger de han skär halsen av på rygg och han står över dem och sågar med kniven.
Han får lyfta kniven emellanåt och ta nya tag för att få av huvudena. För att få ett stadigt tag greppar han med andra handen om hakan på sitt offer.

Irakiska poliser står runtomkring när han skär av halsarna. Någon annan än han själv filmar.
När en ung man fått huvudet avskuret skriker Falah Aziz:
– Kniven gjorde sitt!
Hans kolleger ropar med upphetsade röster att "Falah Aziz skär halsen av IS".
På sin Facebook håller han upp en blodig kniv på profilbilden.
Andra filmer visar hur han tillsammans med irakiska styrkor går runt med ett avhugget huvud. Och hur de misshandlar män som sitter bakbundna med huvor och ögonbindlar på ett golv. Fångarna blir slagna med föremål som batong, en kvävs genom att händer hålls för hans mun.


Man ser inte om någon dör men Falah Aziz säger:
– Dagligen, jag svär, slaktar vi dem, som de har slaktat oss.
I en film som visar tortyr beordrar mansröster varandra:
– Slå!
– Hämta kudden.
En fånge med rakat huvud protesterar:
– Ni beskyller mig!
– Det är lagen! svarar den som slår.
– Ni beskyller mig, ärligt talat, klagar fången.

LÄS MER: Folkrättsexperten: "Det här är vidriga krigsförbrytelser"
Människor firar och hurrar när huvudet separeras från kroppen
Falah Aziz ser ut som vilken irakisk polis eller soldat som helst. Han går runt i kängor och har en märkesjacka som många av de stridande styrkorna använder, en svart 5.11.
Men han betonar att inte alla som krigar mot IS gör som han:
– Nej, nej. Inte alla.
Han talar om sina egna handlingar. Halshuggning kallar han för sin specialitet. Ingen av de han strider med syns protestera när Falah Aziz skär halsen av människor. Tvärtom firar de när han har huggit av ett huvud.

Flera av filmerna i Falah Aziz mobiltelefon visar tydligt att hans kolleger inom de irakiska polisstyrkorna, och irakiska militärer, inte bara stillatigande ser på när han torterar fångar och skär halsen av dem.
På en film ser man när en stor grupp soldater skrikande paraderar nerför en gata, med Aziz längst fram hållande ett avkapat huvud i sin ena hand.

En annan film visar i närbild hur Aziz skär huvudet av en ung man eller pojke omgiven av -irakiska styrkor.
Ytterligare en film – som Aziz har delat med sig av för att visa vad han gjort, men där bildkvalitén är för dålig för att avgöra om han deltar – misshandlar irakiska styrkor civilt klädda män som ligger bakbundna på golvet inne i en byggnad.
Misshandeln är mycket brutal och andas en gränslös vrede. Männen på golvet slås med piskor, något som ser ut som el-kablar och ett metallföremål i en kedja. De som blir slagna kan inte skydda sig, de bara skriker.
LÄS MER: Oron: "Halshuggaren" kommer kunna gå fri

”Jag slaktar dem”
De bilder och filmer Falah Aziz har i sin mobil och det material han har publicerat på sin Facebook har förändrats med tiden och med kriget.
Han visar upp filmerna som om de vore normala. Rösten är likgiltig och beslutsam:
– Min särskilda vilja är att jag slaktar dem.
Han har räknat dem han dödat:
– 50 som jag skurit huvudet av. Men sammanlagt 130, påstår han.
Med tillägget att det är "hittills" som han har "slaktat" 50.
På frågan om det är levande eller döda människor som han har skurit halsen av svarar han:
– Nej, nej, levande.
Och på en specifik fråga om det som i en video ser ut att vara en ung man eller en pojke som får halsen avskuren är levande eller död säger Falah Aziz:
– Han är levande, han. Vi tog honom på toaletterna.
Toaletter har blivit ett vanligt gömställe under kriget mot IS. Det brukar vara det sista ställe som styrkorna letar på, därför har människor börjat gömma sig just där.

Det är enkelt för Falah Aziz att beskriva varför han gör detta med dem som tas till fånga:
– De har drivit oss att göra det. Det som de har gjort har dödat vårt medlidande. Att hitta sin bror slaktad, eller sin mamma slaktad. Vad ska du göra? Då vet du inte vad du ska göra. Det som de har gjort mot oss, måste vi göra mot dem.
Med "de" menar han IS. Men fångarna som torteras och dödas får ingen rättslig prövning.
Att ta livet av dem tycker Falah Aziz känns bra.
– Alltså känslan, jag kan inte förklara hur tillfreds jag känner mig med det, säger han om hur det känns att skära av huvuden.
Falah Aziz har stridit mot IS sedan första slaget i Mosul när IS intog miljonstaden sommaren 2014.
– Mosul föll, slaget flyttades till Bagdadbältet och till Kurdistan.
Han beskriver hur han förflyttat sig längs fronterna. Nu strider han med den irakiska federala polisens 5:e division och namnger sina befäl som "hjälten Ali Alami och Abou Dergham". Han förklarar att Iraks högsta shialärde stor-ayatholla, Ali al-Sistani, kallade folket att kriga mot IS.

Ali al-Sistani utfärdade en fatwa där han uppmanade det irakiska folket att göra jihad mot IS, vilket har gjort att över 100 000 har anslutit sig till kriget – både personer med civil och med paramilitär bakgrund från de många olika miliser som funnits i Irak.
Shiaaraber utgör majoritetsfolket i Irak. Under Saddam Hussein hade sunniaraber makten, men efter att USA invaderade 2003 upplöstes Saddam Husseins alla säkerhetsstyrkor och hans Baathparti. Efter det har regeringarna varit shiadominerade.
2006 till 2007 var det inbördeskrig i Irak mellan sunni- och shia-grupper, ett krig som började i maktvakuumet efter USA:s invasion när en del sunni bildade en motståndsrörelse och sunniextremistiska al-Qaida etablerade sig i landet.
Sunniupproret och al-Qaida i Irak riktade sig mot shiaaraber och västerlänningar.
Även shiastyrkor vände sig militärt mot västerländska -trupper efter invasionen.
Falah Aziz anser att bland annat shiastyrkorna har gjort mycket i kriget mot IS – att de har hämnats och genom att slakta IS tagit tillbaka hedern till Irak.
Han strider nu i de områden som IS fortfarande kontrollerar i västra Mosul. För några veckor sedan blev han skottskadad i ena låret av en IS-krypskytt.

Menar att flera nationer var med och skapade IS
IS beskriver han som i huvudsak sunniaraber, en blandning av saddamiter och terrorister som gick ihop och tog över sunniområden i Irak för att utropa en separatistisk stat för sunni. Den här uppfattningen delar han med många civila irakier och även med irakiska generaler – att IS består av före detta militärer från de irakiska säkerhetsstyrkor som USA upplöste när Saddam Hussein störtades 2003, av tidigare al-Qaida i Irak och av lokal maffia. Flera av dem som gick med i IS har suttit i fängelser, inkluderat i det amerikanska fängelset Abu Ghraib i Irak, som blev ökänt för att det förekom tortyr och sexuell förnedring där.
Även IS högste ledare Abu Bakr al-Baghdadi var fånge i det fängelset innan USA släppte ut honom 2010. Att amerikanare har torterat irakier visar IS genom att klä sina fångar i samma orangea dräkter som amerikanarna har använt i fängelser i Irak och på Guantanamo.
Enligt Falah Aziz är även hela nationer inblandade i IS skapelse:
– Det är en israelisk plan att de började jobba med varandra, saddamiter och terrorister.
Målet menar han är att slå sönder Irak:
– Förstörelse. Det är en israelisk och amerikansk plan.
Att USA invaderade Irak 2003, efter att de hade invaderat Afghanistan 2001, brukar av personer som delar Falah Aziz åsikt förklaras med att det var en hämnd för 11 september-attackerna. Det vill säga att målet inte var att skydda det irakiska folket, utan att störta den arabisk-nationalistiska Saddam Hussein, som bedömdes vara ett hot mot USA och Israel, samt att ta kontrollen över oljan.
Många oljefält har brunnit under kriget. En oljekälla brinner söder om Mosul när jag står och pratar med Falah Aziz. Han misstänker att det är en lokal firma som har tänt på för att sedan få kontraktet att släcka den. Han muttrar om -korruption och pengar.
Att bete sig på det sättet tycker han inte är rätt.
”Det här är ert blod”
En annan av filmerna i Falah Aziz mobiltelefon visar honom tillsammans med kolleger från de irakiska styrkorna. Han håller i en kniv. Både den och hans hand är röda.
– Här är han som slaktar IS, ropar en av soldaterna intill honom, gång på gång.
Falah Aziz tittar in i kameran:
– Det här är ert blod era hundar.
Falah Aziz säger:
– Jag svär, varje muslim är värd tusen av er.
En ung man i bakgrunden -hyllar honom:
– Bra jobbat!

Men bland hans bilder av kriget finns även sådana som inte visar våld. Fyra män återkommer på bilderna. De heter Ahmad Aziz, Ghazwan Aziz, Bashar Aziz och Waed Aziz. De är hans bröder.
Var hans bröder.
Storebröder.
Nu är de martyrer, säger han.
– En dem var lärare. Vad gjorde han för att bli slaktad? Han har fem barn.
Falah Aziz får svårare att prata:
– Fyra av mina bröder dog i mina armar, jag är yngst av dem. Min bror sa: "Lämna mig inte". Jag kan inte förklara.
Men han vet att det fick honom att vilja göra samma sak tillbaka:
– Som de slaktade mina bröder, slaktar jag dem.
Hans mun har bemött alla frågor på ett rakt och tydligt sätt, men hans ögon har inte sagt någonting.
De uttrycker ingenting.
Filosofen Friedrich Nietzsche varnade: "Den som bekämpar monster bör ser upp så att han inte själv blir ett monster. Om du blickar länge ner i en avgrund, blickar avgrunden också in i dig."
Falah Aziz ser inget annat än avgrunden. Han har klivit ner i den.
Och han har inga planer på att lämna den.
Kriget har blivit en del av honom. En del av hans hud, hans tankar, hans själ.
Han tänker sig inte ens att han ska fortsätta leva. Den tanken delar han med många av de IS som han strider mot.
– Jag förväntar mig att dö, inte att vara kvar.