Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungt geni: Så kan du spara miljoner, Obama

Skolarbeten är inte välkända för att kunna ge supermakter tips om hur de ska spara miljontals dollar. Men så är inte alla 14-åriga skolelever som Suvir Mirchandani.

Allt började när Suvir började på Dorseyville High School i Pittsburgh. Han märkte att han fick mer utskrifter och funderade på om det fanns något sätt att spara pengar på. Han insåg att man hittills hade jobbat mycket med pappersåtervinning men ingen hade funderat på kostnaden för bläcket. I hans undersökning, som publiceras på Journal of Emerging inventors, en sajt som fokuserar på forskning gjord av unga, konstaterar han att bläck är dyrare än parfymen Chanel no 5.

– Det har blivit billigare att skriva ut på den senaste tiden men det är fortfarande dyrt, skriver Suvir och hans lärare.

Smalare teckensnitt

För att spara bläck började han undersöka hur de olika typsnitten påverkade mängden bläck som används.

Hans undersökning visade att skolan kunde spara stora pengar på att byta typsnitt till ett smalare typsnitt. Uppmuntrad av sin lärare räknade han vidare och kunde konstatera att om den amerikanska statsapparaten bytte till typsnittet Garamond skulle de spara svindlande 136 miljoner dollar.

En talesman för den amerikanska statsapparaten säger till CNN att han är imponerad av uträkningen men att de inte har några planer på att byta typsnitt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.