Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomstränare har nu dömts för våldtäkt

En ungdomstränare i en Stockholmsklubb stod åtalad för grov våldtäkt mot barn.

Nu döms han till åtta års fängelse av Solna tingsrätt.

Mannen som döms för våldtäkt var tränare för de tre barn som blivit utsatta. Barnen var mellan 10 och 14 år när det hände.

Mannen har varit verksam i flera klubbar i Stockholmstrakten, bland annat i AIK. Men AIK vet inte om någon av deras spelare är berörda, uppger Dagens Nyheter.

"Vill göra allt för att stödja dem"

– Om det går så vill vi gärna veta om det är barn i AIK som drabbats. I så fall ska vi göra allt för att stödja dem. Vi har inte fått några indikationer, och hoppas och tror, att det inte är så, har Leif Karlsson, sportchef för ungdomsfotbollen i AIK, tidigare sagt till DN.

Våldtäkterna ska enligt åtalet ha skett vid totalt åtta tillfällen mellan 2015 och 2016. Det handlar bland annat om fullbordade samlag som mannen tvingat till sig.

Enligt domen i tingsrätten har gärningsmannen, en tidigare ostraffad person i 30-årsåldern, visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att hota att sprida rykten om barnen om inte accepterade att delta i sexuella aktiviteter med honom, eller om de skulle berätta för någon vad de blivit utsatta för.

Tränaren tryckte sin fot mot en pojkes bröstkorg, och han ska ha hotat att han skulle trycka hårdare om barnet rörde sig. Sedan har han våldtagit pojken.

Fick kniv tryckt mot halsen

En annan pojke fick en kniv tryckt mot halsen och hotades till livet.

Tränaren, som även varit elevassistent på en skola i Stockholm, har nekat till alla anklagelser. Polisen kunde dock säkra bland annat DNA-spår och Solna tingsrätt finner det bevisat att han gjort sig skyldig till våldtäkterna.

Mannen döms också att betala skadestånd till brottsoffren på sammanlagt 1,2 miljoner kronor.