Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomsgäng slog och sparkade på person

Alla misstänkta under 15 år.
Foto: Expressen

En pojke ska ha attackerats av ett gäng minderåriga tonåringar i Farsta strand i södra Stockholm, enligt polisen.

Pojken ska ha blivit slagen och sparkad och sparkad i huvudet av ett tiotal pojkar och flickor, enligt polisens uppgifter. 

– Pojken ska inte vara livshotande skadad, säger Anna Westberg, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Vid 17-tiden fick Stockholmspolisen in samtal om att en pojke misshandlades av ett ungdomsgäng, med cirka tio tjejer och killar, vid Farsta strand i södra Stockholm. 

Polisen: ”Han ska ha blivit rejält slagen”

Pojken ska bland annat ha blivit sparkad mot huvudet. 

– Vi fick ett samtal från en förbipasserande som såg ett ungdomsgäng som slog och sparkade den här killen. När polisen kom till området lite senare så påträffade vi ett antal personer som överensstämde med signalementet som vi hade fått från vittnen och från brottsoffret själv, säger Anna Westberg. 

Pojken, som är minderårig, ska inte ha fått livshotande skador. 

– Men han ska ha blivit rejält slagen om kommer säkerligen bli körd till sjukhus om det inte redan är gjort, säger Anna Westberg. 

De misstänkta ungdomarna körs till vårdnadshavare

Personerna som polisen påträffade är fyra minderåriga tonåringar– resten av ungdomarna som ska ha deltagit i misshandeln är ännu inte identifierade.  

– Fyra stycken är nu misstänkta för brott och att ha varit inblandade i det här. Tre av dem kommer att rapporteras för synnerligen grov misshandel och en annan person kommer bli rapporterad för olaga hot. Eftersom de är under 15 och inte straffmyndiga så upprättar man en anmälan och kör hem dem till vårdnadshavare. Socialtjänsten kommer att kopplas in, säger Anna Westberg. 

Det olaga hotet ska ha riktats mot en vän till den misshandlade pojken.

Polisen genomför nu olika utredningsåtgärder. 

– Vi kommer bland annat att gå igenom övervakningsfilmer i området för att se om vi kan knyta fler personer som kan misstänkas ha varit med vid misshandeln, säger Anna Westberg.  

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

LÄS MER: Han beställde skjutningar – avslöjar varför unga dör (PREMIUM)

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.