Ungdomsgäng slog och sparkade ner två män

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Med knytnävsslag och sparkar mot huvudet överfölls och misshandlades två unga män av ett ungdomsgäng natten till onsdagen. Enligt polisen ska överfallet ha varit helt oprovocerat och männen kände inte ungdomsgänget sedan tidigare.

De två männen befann sig på Södra torget i Borås när en ung kille kommer fram och börjar mucka gräl. Strax efteråt kommer också killens kompisar till platsen och stämningen blir än mer hotfull. Med ett plaströr blir den ena mannen slagen i ryggen. När han ber den unga killen att sluta blir svaret ett slag i ansiktet. Sedan slås mannen ner och får ta emot flera brutala sparkar mot ansiktet och huvudet. När mannens kompis försöker stoppa misshandeln blir också han slagen i ansiktet.

"Helt oprovocerat" Polisen vet ännu inte vad som ligger bakom misshandeln. Enligt de första uppgifterna kände inte de båda männen ungdomsgänget sedan tidigare. Något bråk tidigare under kvällen ska det heller inte ha varit. - I nuläget ser det ut som om det hela var helt oprovocerat, säger Lennart Stenquist, inre befäl på Boråspolisen.

Flera vittnen

 Flera personer blev vittnen till händelsen och polisen har goda förhoppningar att finna ungdomsgänget. - Vi har ett namn att gå på, säger Lennart Stenquist. De båda männen fick föras till sjukhus men enligt polisen är skadorna inte allvarliga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.