Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ungdomsfest spårade ur – flera höggs med kökskniv

Expressen TV rapporterade om händelsen tidigare i år.
En 20-årig man döms till nio års fängelse av Stockholms tingsrätt. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efterfesten i lägenheten slutade i en mardröm: Knivmannen högg festdeltagarna med en kökskniv och vägrade lyssna på uppmaningen att släppa kniven. 

En festgäst barrikaderade sig i ett sovrum - utanför trodde han att alla hans vänner blev ihjälstuckna.

Nu döms en 20-årig man till nio års fängelse för bland annat mordförsök. 

Sällskapet dansade och drack på studentfesten på nattklubben i Stockholms innerstad tills stängning. 

Efteråt begav sig sällskapet mot efterfest i Vasastan. I lägenheten utbröt handgemäng och en ung man drog kniv mot flera personer. Vittnen berättar i utredningen att knivmannen inte lyssnade på uppmaningarna att släppa kniven utan i stället ”tittade kallt och bestämt” på festdeltagarna innan han började hugga. Knivmannen högg sin flickvän i kinden, en annan i axeln. 

Skrek: ”Jag ska döda dig”

Offret berättade i rätten att blodet forsade från axeln och att han tänkte att det fanns en risk att han skulle förblöda och bestämde sig för att lägga sig ner på golvet. Vittnen beskriver hur knivmannen skrek ”jag ska döda dig”. En tredje person berättar hur 20-åringen knivhögg honom rakt i bröstet och att han höll på att förblöda.

”Trodde alla var döda”

En annan ung man berättade att han under knivmannens bärsärkagång barrikaderade sig i sovrummet. Under tiden som han pratade med polisen hörde han skrik från sina kamrater, glassplitter och att knivmannen skrek: ”Jag ska hugga er alla” och ”vem är näst på tur?”. Efter en stund blev det tyst i lägenheten, och vittnet berättar att han trodde att alla hans vänner i lägenheten var döda.

Efteråt lämnade mannen lägenheten men greps av polis kort därefter.

Han dömdes i veckan för två fall av mordförsök, grov misshandel, misshandel och två fall av olaga hot. Han förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret och är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott. Mannen nekar till brott och hävdar att det rört sig om en nödvärnssituation.

Expressen har sökt mannens advokat.