Ungdomar kastade sten mot polis och privatpersoner

Publicerad

Flera ungdomar kastade sten mot bussar, privatpersoner och polis i Västerås under natten.

– De var maskerade, säger Mats Länn, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen.

Det var under flera timmar stökigt i stadsdelen Bäckby i Västerås.

Oroligheterna började vid 22-tiden då två personer slängde sten och krossade en ruta på ett fordon.

Även flera privatpersoner ringde till polis för att säga att de har utsatts för stenkastning då de var ute och gick i Bäckby. Ingen skadades dock.

– De blev ofredade av de här uppskattningsvis femton personerna som har dragit omkring, säger Mats Länn.

När polis anlände till platsen fortsatte stenkastningen även mot polis och polisfordon.

– Sedan splittrade ungdomarna på sig och försvann åt olika håll. Sex av dem togs om hand, säger Mats Länn.

Totalt var nio polispatruller med hundförare på plats.

Vid 01.30-tiden hade det lugnat ner sig i området.

Polis rubricerar händelsen som försök till grov misshandel, men det har inte gått att fastslå vem det var som kastade stenarna:

– Det ska ju vara om de finns någon övervakningskamera, säger Mats Länn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag