Ungdomar kastade smällare mot polis och räddningstjänst

Publicerad

Fem personer greps efter att ha kastat smällare mot polis och räddningstjänst i Hovsjö i Södertälje.

– Vi har skrivit en anmälan om försök till våld mot tjänsteman, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Första larmet kom vid 19.10-tiden och poliser larmades till Hovsjö centrum i Södertälje.

– Ungdomar kastade bangers och sköt raketer så att larm på förskola och bilar gick i gång, säger Mats Eriksson. 

Enligt polisen var det en större grupp på plats.

– Det varierar mellan 15 och 30 och ännu mer. Jag kan inte svara på det, säger Mats Eriksson. 

Personer greps

Vid 21-tiden hade fem personer gripits. Andra avvisades och avlägsnades från platsen, enligt polisen.

– Man har kastat bangers mot räddningstjänst och patrull. Jag misstänker att det är ungdomar. Jag vet inte mer än så, säger Mats Eriksson.

Vid 22.45-tiden hade polisen avslutat sin insats på platsen. Enligt polisen skadades ingen person fysiskt och ingen brand startade. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag