Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung man skjuten till döds i Örebro – polisens larm

Följ senaste nytt i Expressen TV.
En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i Örebro under lördagskvällen.
Foto: Google Maps

Ytterligare en dödsskjutning har ägt rum – senast under lördagskvällen då en man i 20-årsåldern sköts till döds i Örebro. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord men ingen är gripen. 

– Som det ser ut i år, om man jämför med 2019, kommer det att landa på ungefär 75 mord med skjutvapen om det ska fortsätta som det gjort hittills, säger polisen Mats Baakki till Sveriges Radio i ett inslag om dödsskjutningar som publicerades på lördagen. 

Klockan 21.59 på lördagen fick polisen in larm om att en person skjutits till döds i Örebro.

På sin hemsida skriver polisen att den skjutne är en man i 20-årsåldern. Mannens anhöriga är underrättade. 

Enligt Lars Hedelin, presstalesperson i polisregion Bergslagen, har skjutningen inträffat i stadsdelen Vivalla i norra Örebro. Polisen betecknar Vivalla som ett särskilt utsatt område.

– Det har skett utomhus i ett publikt område så det finns folk som har sett och hört det här, säger Lars Hedelin.

Larmet: Kan bli 75 dödsskjutningar – i år

Hittills i år har 41 personer dödats i skjutningar i Sverige. I ett inslag om dödsskjutningarna av Sveriges Radio säger polisen Mats Baakki att statistiken pekar mot att det kan bli 75 dödsskjutningar under 2022. 

– Som det ser ut i år, om man jämför med 2019, kommer det att landa på ungefär 75 mord med skjutvapen om det ska fortsätta som det gjort hittills. Under 2019 var det 25, säger han till radion. 

Enligt Baakki är beviskraven i domstolarna ofta för höga vilket leder till låg uppklaringsnivå. 

Spärrade av platsen

Polisen var under lördagskvällen på plats i Vivalla med en stor personalstyrka för att utreda händelsen och platsen spärrades av för teknisk undersökning. Man ville under kvällen inte lämna ytterligare uppgifter. 

– Vi har spärrat av och är på väg in med teknisk personal. Vi tar in vittnen och hör dem och försöker skapa oss en bild av vad som har hänt, säger Lars Hedelin.Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.