Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Unga kvinnor rädda för våldtäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Unga kvinnor rädda för våldtäkt

Stockholm (TT)

Omkring 60 procent av de unga kvinnorna i Sverige är rädda för att bli våldtagna och mer än hälften vågar inte gå ut ensamma på kvällarna, enligt en undersökning från Länsförsäkringar.

Unga kvinnor rädda för våldtäkt Stockholm (TT) Omkring 60 procent av de unga kvinnorna i Sverige är rädda för att bli våldtagna och mer än hälften vågar inte gå ut ensamma på kvällarna, enligt en undersökning från Länsförsäkringar. Av samtliga intervjuade kvinnor är 41 procent rädda för att bli våldtagna. Regionala skillnader finns dock. I Norrbotten är 20 procent oroliga för våldtäkt medan siffran för Skåne är 50 procent. - Kvinnor känner sig utelämnade, inte sedda av rättsväsendet, säger Jenny Westerstrand, genusforskare, vid Uppsala Universitet, till SVT:s Rapport. Undersökningen om svenskars oro för våldsbrott, som omfattar 7

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.