Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Unga kvinnor rädda för våldtäkt

Unga kvinnor rädda för våldtäkt

Stockholm (TT)

Omkring 60 procent av de unga kvinnorna i Sverige är rädda för att bli våldtagna och mer än hälften vågar inte gå ut ensamma på kvällarna, enligt en undersökning från Länsförsäkringar.

Unga kvinnor rädda för våldtäkt Stockholm (TT) Omkring 60 procent av de unga kvinnorna i Sverige är rädda för att bli våldtagna och mer än hälften vågar inte gå ut ensamma på kvällarna, enligt en undersökning från Länsförsäkringar. Av samtliga intervjuade kvinnor är 41 procent rädda för att bli våldtagna. Regionala skillnader finns dock. I Norrbotten är 20 procent oroliga för våldtäkt medan siffran för Skåne är 50 procent. - Kvinnor känner sig utelämnade, inte sedda av rättsväsendet, säger Jenny Westerstrand, genusforskare, vid Uppsala Universitet, till SVT:s Rapport. Undersökningen om svenskars oro för våldsbrott, som omfattar 7

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.