Foto: Lars Höglund / EPS
 Foto: Lars Höglund / EPS

Ung man skjuten till döds i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad

En man i 25-årsåldern sköts till döds efter ett slagsmål i Rågsved i södra Stockholm.

Enligt vittnen avfyrades flera skott. Ett ska ha träffat den avlidne i bålen.

– Det var sju personer som hämtades till förhör, av dem blev en blev kvar gripen och sedermera anhållen för delaktighet i mordet, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Strax innan klockan 19, i lördags kväll, larmades polisen om en skottlossning i Rågsved.

Enligt polisen följdes det första samtalet av att flera inringare berättade att man hade hört skott avlossas i området.

Vittnen uppgav då att många personer synts på platsen och sedan sprungit därifrån.

– Det verkar som att ett slagsmål urartat till skottlossningen. Det har varit flera personer på platsen. Det är oklart om den som är skjuten hade med sig personer, sade Sven-Erik Olsson på lördagskvällen.

I natt pågick jakten efter mördaren. Nu är en man anhållen för delaktighet i dödsskjutningen av mannen i 25-årsåldern.

– Formellt sett är han delgiven misstanke om mord, men jag säger delaktighet för det är inte helt säkert att det är han som har hållit i vapnet, säger Olsson.

Skott i bålen

När den misstänkte mannen greps efter förhör hade man även hållit förhör med ytterligare sex personer. Polisen kan dock inte kommentera om de har någon koppling till händelsen.

– Jag kan bara konstatera att de har hörts och de har inte delgivits några misstankar, de har fått gå efter förhör, säger Sven-Erik Olsson.

Den avlidne mannen påträffades allvarligt skadad på platsen och avled senare till följd av sina skador. Ett skott ska enligt uppgift ha träffat i bålen.

– Jag kan bara konstatera att han skadades på ett sådant sätt att han senare avled, säger Olsson.

Bråk innan skjutningen

Nu arbetar man för att kunna identifiera mannen fullt ut.

– Vi har en uppfattning om vem han är, men man har inte fått fram handlingar så att man kan säga att han är identifierad på ett sådant sätt att vi är nöjda med det, säger Olsson.

Känner ni till bakgrunden till skjutningen ännu?

– Det är ingenting som jag kan gå ut med ännu. Det är möjligt att man har en idé om det.

Det är inte heller känt om någon av männen är kända av polisen sedan tidigare.

Någon typ av bråk verkar dock ha utspelat sig före händelsen.

Inget mordvapen

Under natten pratade polisen med vittnen och fortsatta förhör kan komma att ske under söndagen.

Misstänker ni att fler personer är inblandade i det här?

– Det är omöjligt att säga.

Vilken relation den misstänkte gärningsmannen och offret hade är oklart. Inget misstänkt mordvapen hade heller beslagtagits under natten.

Nu väntar en rättsmedicinsk undersökning av offret.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag