Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung man skjuten i Hässleholm

Allvarliga skador enligt sjukvården

En man i 20-årsåldern sköts i Hässleholm under natten mot måndag. Två tonåringar är nu anhållna för mordförsök och polisen kallar situationen för ”ett konfliktläge”.

Larmet om skottlossningen i centrala Hässleholm kom vid 00.50, natten mot måndagen. Flera personer larmade om att de hört skott och ett stort antal poliser, inklusive hundpatruller, kallades till platsen. 

På platsen hittades en man i 20-årsåldern skottskadad. Efter mindre än en timme kunde två pojkar, 16 och 17 år gamla, gripas berättar lokalpolisområdeschef Niklas Årcén vid en pressträff.

Både den skjutne mannen och de två gripna är kända för polisen sedan tidigare och kallar det för en orolig period i Hässleholm. 

– Vi har ett konfliktläge, säger Niklas Årcén. Vi har haft en rad händelser de senaste en och en halv till två månaderna. Det har varit sprängningar och skjutningar. Framför allt är det individer som har en konflikt med varandra, säger Niklas Årcén under pressträffen men understryker att det är för tidigt att slå fast vilken koppling händelserna har till varandra, rapporterar TT. 

Mannen vårdas på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande, skador.

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.