Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung man befaras drunknad i sjö

Coronapandemin kan bidra till fler olyckor.
Räddningstjänst har varit på plats i över en timme och sökt med dykare efter mannen.Foto: Blåljusbilder

Vid halv niotiden på lördagskvällen sågs en ung man försvinna under vattenytan i Sundbybadet i Huddinge, i södra Stockholm. 

Räddningstjänsten var på plats fram till klockan 23 på lördagen och sökte med dykare utan att påträffa mannen. 

– Det är många som befunnit sig på stranden och sett det här som tagit illa vid sig och kommunens krisledningsgrupp är informerad, säger Lennart Meijer operativ chef för Södertörns brandförsvarsförbund. 

Vid klockan 20.30 på lördagskvällen ska en ung man ha simmat tillsammans med en annan man i Sundbybadet. 

När de hade simmat ut i sjön och var på väg tillbaka ska mannen har försvunnit under ytan, enligt uppgift till Expressen. 

– Det är en yngre man som man har sett sjunka ute i vattnet. Vi har varit där i en timme och sökt med dykare och ytbärgare. Sjukvård och ambulanshelikopter är också på plats, säger Lennart Meijer vid 22-tiden. 

Många personer på badstranden ska ha blivit vittne till händelsen. 

– Det är många som befunnit sig på stranden och sett det här som tagit illa vid sig och kommunens krisledningsgrupp är informerad, säger Lennart Meijer. 

Vid 23-tiden på lördagen var mannen inte påträffad och räddningstjänsten avslutade räddningsinsatsen, och meddelade att ärendet är överlämnat till polisen som kommer fortsätta sökandet under söndagen, rapporterar TT. 

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.