Ung kvinna våldtagen utomhus

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En ung kvinna har anmält att hon våldtogs av en främmande man utomhus i centrala Östersund på onsdagsmorgonen.

– Det är en man hon inte känner, men det är ingen direkt överfallsvåldtäkt, säger Niclas Forsslund, RLC-befäl vid polisen i region Nord.

Larmet om våldtäkten inkom vid 04.06 på onsdagen. Kvinnan, som enligt polisen är i 20-25-årsåldern, befann sig i de västra delarna av centrala Östersund.

En man ska ha närmat sig kvinnan och tagit kontakt. De var inte bekanta sedan tidigare.

Kvinnan fördes till sjukhus

– De exakta omständigheterna kring när, var och hur är inte klara. Men det är ingen ren överfallsvåldtäkt, uppger Niclas Forsslund vid polisen i region Nord.

Den unga kvinnan fördes till sjukhus för undersökning. Hon ska inte vara skadad fysiskt men chockad efter händelsen. Kvinnan ska ha fått hjälp av en förbipasserande privatperson att slå larm.

Polisen har spanat i området efter gärningsmannen med alla tillgängliga resurser under morgonen. Men någon misstänkt är inte gripen.

– Vi har inget signalement att gå ut med nu. Vi håller på att samla ihop utredningen, och det kanske kommer under förmiddagen, säger polisbefälet.

Natten mot onsdagen, som är helgdag, har varit stökig på många platser. I Östersund var många ute och festade på kvällen och natten, men det finns inga vittnen till våldtäkten.

”Många fylleärenden under natten”

– Mycket folk är i rörelse, både studenter och andra. Vi har haft massor att göra i region Nord under natten. Det är mest fylleärenden, berättar Niclas Forsslund, befäl vid regionledningscentralen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.