Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårsflicka svårt skadad efter bilolycka

Olyckan inträffade utanför Vetlanda natten till onsdag.Foto: Googlemaps
Flickan vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping.Foto: JAKOB KINDESJÖ

En tonårig flicka har förts till sjukhus med livshotande skador efter en olycka utanför Vetlanda.

Nu ska polisen utreda händelsen.

– Vi misstänker att det har gått alldeles för fort, säger presstalesperson Erik Terneborn.

Tre personer var med om en singelolycka nära Vetlanda under natten mot onsdagen, enligt polisen. Två av de inblandade fick föras till sjukhus – varav en med allvarliga skador.

Polisen fick in larmet om kraschen vid 02-tiden. 

Flicka allvarligt skadad utanför Vetlanda

– En bil hade kört i diket, voltat och låg på taket när räddningstjänsten kom fram, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i region öst.

Föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha klarat sig med lindriga skador. En kvinna, även hon i 20-årsåldern, ska ha förts till sjukhus men utan skador som är livshotande eller allvarliga.

En tonårig flicka är däremot allvarligt skadad, uppger polisen. Hon har förts till universitetssjukhuset i Linköping för vård.

Enligt sjukhuset rör det sig om en flicka på ungefär 15 år. Hon har livshotande skador och hennes tillstånd är allvarligt. Flickan opererades under natten akut och vårdades under morgonen på intensivvårdsavdelningen i Linköping.

Förarens ska ha väjt för djur

Polisen skriver på sin hemsida att bilföraren ska ha väjt för någon form av vilt.

Polisen har nu inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. 

– Man misstänker att det har gått alldeles för fort. Det finns vissa omständigheter på platsen, som bromsspår och annat, som tyder på det, säger Erik Terneborn.

Vägen som olyckan inträffade på har hastighetsbegräsningen 90 kilometer i timmen, men enligt polisen kan föraren ha kört ”betydligt fortare än så”.

Inledningsvis var det stökigt i trafiken på platsen, men på onsdagsmorgonen är det lugnt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.