Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna död efter skottlossning

Under lördagskvällen sköts en kvinna i huvudet i en lägenhet i Gustavsberg.

Nu bekräftar polisen att kvinnan avlidit till följd av sina skador, enligt Aftonbladet.

En man i 25-årsåldern är häktad – misstänkt för mord.

Det var strax efter klockan 20.30 på lördagskvällen som polisen larmades om att en kvinna blivit svårt skadad i en lägenhet i Gustavsberg i Värmdö kommun. Enligt Expressens uppgifter hade hon blivit skjuten i huvudet.

Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men på torsdagen uppgav polisen till Aftonbladet att hon dött av sina skador.

I samband med att polisen hittade kvinnan grep de även en man i 25-årsåldern.

– Jag kan inte svara på vad för relation den här mannen och kvinnan har till varandra, sa polisens presstalesperson Ola Österling till Expressen kort efter gripandet.

Häktad för flera brott

På onsdagen, innan det stod klart att kvinnan avlidit, häktades han för försök till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Mannens försvarare Eva Meiton vill inte kommentera hur han ställer sig till misstankarna. Men i häktningsprotokollet står att ”det medges att att det föreligger sannolika skäl för misstanke om påstådda brott”.

Han har tidigare dömts för bland annat olaga hot, narkotikabrott och vapenbrott.

Dödsfallet har väckt starka känslor bland kvinnans vänner, bekanta och tidigare skolkamrater och som sörjer vännen som sköts, bland annat genom olika inlägg på sociala medier.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska narkotika till ett miljonvärde hittats i lägenheten i samband med insatsen.

Vet du mer? Har du bilder?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Larmnummer att ha koll på

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.