Ung flicka våldtagen – kiosk har spärrats av

Polisen utreder en våldtäkt mot en 12-årig flicka, enligt Expressens uppgifter.

Våldtäkten skedde natten till fredag i eller vid en kiosk på Södermalm.

– Det finns ett ärende om våldtäkt mot barn men vi kan inte säga mycket mer om det, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

En person har gripits, erfar Expressen. 

Det var under natten till fredagen som polisen fick in ärende om våldtäkt på Södermalm i Stockholm. Enligt Expressens uppgifter är det en 12-årig flicka som blivit våldtagen i eller vid en kiosk. 

Polisen är på fredagsmorgonen fåordig om händelsen, men säger att det har inletts en ”förundersökning avseende våldtäkt”. Utöver det lämnar polisen inga kommentarer. De vill heller inte bekräfta att det rör sig om ett barn som ska ha utsatts för en våldtäkt. 

– Det har inletts en förundersökning avseende våldtäkt. Just nu är bedömning att det inte går att gå in på andra detaljer, säger Susanna Rinaldo, presstalesperson på polisens mediecenter.

Under fredagseftermiddagen bekräftar åklagarmyndigheten att ärendet är åklagarlett, och att brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn.

Kiosk avspärrad

På fredagsmorgonen är kiosken på Södermalm avspärrad. Polisens tekniker har under dagen gjort en kriminalteknisk undersökning, enligt vittnesuppgifter från platsen. 

En person har gripits misstänkt för brott, enligt Expressens uppgifter. Detta vill varken polisen eller åklagarmyndigheten kommentera. Hur den misstänkte ställer sig till anklagelsen är okänt. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.