Undersköterskorna på barnakuten får lägre lön

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Leila Kadunic
Foto: Privat
Karolinskas barnakut vill spara pengar.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Det nuvarande OB-avtalet kommer att tas bort till sommaren och innebär en sänkning på upp emot 50 procent.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Undersköterskor på Karolinskas barnakut får ett försämrat OB-avtal till sommaren.

De sänkta tilläggen kan innebära flera tusenlappar mindre i månaden för personalen. 

– Många letar nytt och ska på intervjuer redan i dag. Det är ingen bra stämning, säger undersköterskan Leila Kadunic, 23. 

Karolinskas barnakut är en av de största i Sverige och bedriver en dygnetruntverksamhet. Nu har lednigen beslutat att dra in det fördelaktiga OB-avtalet för undersköterskorna, det rapporterade P4 Stockholm på måndagen. 

För undersköterskan Leila Kadunic, 23, innebär detta en löneminskning på 8000 kronor i månaden.

– Att ta från undersköterskor som redan är de mest underbetalda, det är helt galet, säger hon.

– Man är nästan tvungen att jobba natt eller ta extra pass för att ha en någorlunda lön, vilket i sig är hemskt. Både för undersköterskor och sjuksköterskor. 

”Ingen bra stämning”

Leila Kadunic, som just nu är mammaledig, beskriver stämningen hos kollegerna som upprörd. Enligt henne är det nu flera som funderar på att säga upp dig. 

– Det finns nästan ingen som inte hotar med att säga upp sig. Många letar nytt och ska på intervjuer redan i dag. Det är ingen bra stämning.

Det nuvarande OB-avtalet kommer att tas bort till sommaren och innebär en sänkning på upp emot 50 procent. Ledningen har föreslagit att undersköterskorna på barnakuten ska gå under samma avtal som som sjukhusets övriga undersköterskor. Tidigare har de anställda gått under arbetstidsmodellen som kallas för tabell 4 (t4).

Leila Kadunic funderar nu på att byta jobb.
Foto: Privat

Kommer säga upp sig 

Magnus Flodberg, chef vid barnakuten, förstår att personalen är besviken. Men trycker samtidigt på att barnakuten är en av de få avdelningar som fortfarande har arbetstidsmodellen T4.

”Vi vet att det innebär att ett antal medarbetare får lägre lön, och det är inte välkommet för den enskilde. Sedan en tid så har inte nyanställda T4, vilket innebär att de alltså har lägre ersättning än de som har längre anställningstid. Vi tycker inte att det är rimligt att man har olika ersättning för samma arbete.”, skriver Flodberg i ett mejl till Expressen. 

Hur ser du på att din personal hotar med uppsägning? Är du orolig över att viktig kompetens försvinner? 

”Det är naturligtvis mycket beklagligt att medarbetare hotar med uppsägning på grund av uppsägningen av T4 men avtalet kommer inte att återinföras.”

 Enligt P4 Stockholm kommer barnakuten spara drygt två miljoner kronor om året på det slopade avtalet. 

Leila Kadunic kommer nu att försöka hitta ett annat jobb. 

Sjuksköterskans coronalarm: ”Vi är totalt utslitna”

Klippet är från i december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.