Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Umeå-basen rasar mot Fotbollsgalan

Umeås fotbollsbas Roland Arnqvist (längst till vänster) riktar skarp kritik gentemot Fotbollförbundet efter den fåtaliga utdelningen för Umeå IK vid Fotbollsgalan 2006.
Umeå fick bara ett pris på Fotbollsgalan - då rasar fotbollsbasen Roland Arnqvist:
- Jag personligen kommer aldrig någonsin att sätta min fot på den här pajastillställningen igen. Aldrig mer.

FAKTA

Priserna som Umeå missade på galan
Årets mittfältare
Nominerade från Umeå: Malin Moström och Anne Mäkinen.

Vinnare: Caroline Seger, Linköping.
Årets genombrott
Nominerad från Umeå: Lisa
Dahlkvist.

Vinnare: Stina Segerström, Örebro.

Umeå dominerar fullständigt i svensk damfotboll. Trots det var inte superstjärnan Marta nominerad till årets forward och UIK hade endast fyra nominerade på galan. Och fick bara ett enda pris - Andrée Jeglertz som utsågs till årets tränare.

"Blir förudmjukade"

Det får Roland Arnqvist att gå till attack mot galan i dagens Västerbotten-Kuriren. - Det här är så pinsamt. Jag brukar vara nyanserad men det här är fruktansvärt för våra spelare, säger UIK-basen till VK. - Det sitter 30 personer här och blir förödmjukade. Jag personligen kommer aldrig någonsin att sätta min fot på den här pajastillställningen igen. Aldrig mer. Arnqvist fortsätter att kapa galan totalt: - Vi vinner serien med 21 poäng. Vi gör överlägset flest mål och släpper in överlägset minst. Vi har mest publik och vi är enda svenska lag i Europa. - Ändå har vi inte en målvakt, inte en back, inte en mittfältare eller en anfallare som är bäst. Det finns ju inte, säger han till VK.

Nobbar nästa gala?

Arnqvist tycker inte att Umeå behöver bjudas in nästa år. - Vad ska man ha med oss för? Det måste kosta ganska mycket för förbundet. Sen skyller de bara priserna på juryn. Det här är ju fotbollsförbundets gala.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.