Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ulla Löfven invald kyrkans högsta beslutande organ

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ulla Löfven tillsammans med maken statsminister Stefan Löfven.
Foto: JESSICA GOW /TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild från en av vallokalerna under årets kyrkoval.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ulla Löfven, hustru till statsminister Stefan Löfven, har återigen blivit invald i Svenska kyrkans högsta beslutade organ – Kyrkomötet.

Det står klart efter att resultatet från årets kyrkoval räknats färdigt, skriver Altinget.

Vid sidan av Ulla Löfven, som även satt i Kyrkomötet föregående mandatperiod, är det flera kända namn som tagit sig in. Bland annat den tidigare S-ministern Margareta Winberg, SD:s före detta partisekreterare David Lång och Wanja Lundby-Wedin, tidigare ordförande för LO.

Totalt är det 251 ledamöter som sitter i Kyrkomötet som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ som tar beslut i frågor som rör kyrkans regelverk, den så kallade kyrkoordningen, och frågor som rör hela kyrkan – som innehållet i psalmboken.

”Kyrkomötet kan däremot inte fatta beslut i frågor som är församlingarnas eller stiftens ansvarsområden”, skriver Svenska kyrkan på sin hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.