Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulla Löfven engagerar sig för barn i utsatta områden

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

På fritiden engagerar sig statsministerhustrun Ulla Löfven, 66, för barns läslust.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon om arbetet för att uppmuntra barn i socioekonomiskt utsatta områden – och om julfirandet med familjen.

– Språket är en nyckel till så mycket i vårt samhälle i dag. Det är avgörande för om integrationen ska fungera, säger Ulla Löfven till DN. 

Tidigare politisk tjänsteman, i dag är Ulla Löfven, 66, pensionär. Trots det är statsministerfrun fortsatt samhällsengagerad – i höst stod det klart att hon efter ett framgångsrikt kyrkoval för Socialdemokraterna tar en plats i kyrkomötet.

– Jag är stolt över henne, sa statsminister Stefan Löfven till Expressen då.


LÄS MER: Så är Ulla Löfven en maktfaktor i det tysta


Även barns rättigheter engagerar Ulla Löfven. I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon om sitt ideella arbete för Berättarministeriet i Hagsätra, dit barn från socioekonomiskt utsatta områden kommer för att utveckla sitt skrivande och berättande.

"Vi har ett gemensamt ansvar"

En av anledningarna till att Ulla Löfven engagerade sig i organisationen är att hon alltid tyckt om att läsa och gillade tiden i skolbänken. Barnens berättelser och fantasier ger henne massor av energi, berättar hon för DN.

– Jag har alltid tänkt att alla barn är allas barn, att vi har ett gemensamt ansvar inte bara för våra egna barn, utan även för andras, säger Ulla Löfven till tidningen.

Ulla Löfven om julfirandet

I intervjun berättar hon också om sitt julfirande tillsammans med Stefan Löfven, barn och barnbarn samt ytterligare några vänner som de bjudit in.


LÄS MER: Stefan Löfven i stor intervju – berättar om saknaden efter frun Ulla


Efter intervjun ska hon i sista minuten både handla julklappar och försöka hinna lägga in den sill som ska finnas på julbordet, berättar Ulla Löfven för DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.