Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Kristersson vill bryta SD-fokus: ”Sinnessjukt”

Kristersson vill ha ett fokusskifte i den politiska debatten.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Ulf Kristersson är irriterad på statsministern Stefan Löfven.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / TT/IBL MEDIABILD / TT
Jimmie Åkesson (SD).
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

M-ledaren hoppas att den politiska debatten ska skifta fokus.

Den kommande mandatperioden ska sluta handla enbart om Sverigedemokraterna.

– Det här är sinnessjukt. Så här kan vi inte hålla på i svensk politik, säger Ulf Kristersson i en intervju till Aftonbladet.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson blev utan statsministerpost denna gång och får i stället vara i opposition de kommande åren. 

Nu vill han fokusera på frågor kring integration, men också frågor som partiet inte pratat lika mycket om, som miljö och skola, säger han till Aftonbladet.


– Det här är sinnessjukt, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Så här kan vi inte hålla på”

Men Kristersson hoppas också på något annat. Han vill att den politiska debatten ska skifta fokus och sluta att enbart handla om Sverigedemokraterna.

– Min summerade känsla är att vi i Sverige ägnat en hel mandatperiod, en hel valrörelse och en hel regeringsbildningsprocess åt att bara prata om en sak, Sverigedemokraterna. Sedan bildas en regering som bara har motståndet mot SD gemensamt, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

– Det här är sinnessjukt. Så här kan vi inte hålla på i svensk politik, vi måste upphöra att vara besatta av en enda fråga. Vi kommer inte bidra till det de kommande fyra åren. Vi tänker prata om politikens innehåll. Migrationsfrågorna i Sverige har varit illa skötta i årtionden. Det blev ännu mer uppenbart när den gamla axeln, M och S, slutade ta gemensamt ansvar. Där är vi delskyldiga, säger Kristersson till Aftonbladet.

Irriterad på Stefan Löfven

Kristersson är irriterad på hur statsministern agerar i migrationsfrågan, när han klumpar ihop M med SD.

– Migrationsfrågorna har varit illa skötta i årtionden, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Han ägnar sig åt en helt hårresande retorik och låtsas att de nu bildat en regering för att skydda den liberala demokratin mot dess fiender. Jag tänker inte acceptera ett läge där han i den offentliga debatten låtsas att M och KD är demokratins mörkermän och att vi sedan ska sitta tillsammans och ha förtroliga samtal om nationella säkerhetsfrågor på Sagerska. Det är oanständigt, de vantolkar oss med flit. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.