Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Kristersson om bombdådet i Norrköping

Nationella bombskyddet inkallat efter den kraftiga explosionen i Norrköping – se bilderna från platsen.
Foto: Lisa Mattisson / Expressen / Lisa Mattisson

Ulf Kristersson anser att läget nu är ”akut” efter sprängningen i Norrköping på onsdagsmorgonen.

Moderaternas partiledare säger att Sverige behöver en ny regering för att kunna tackla problemen med det ökade våldet.

– Det är fullständigt absurt att vi flera gånger i veckan ska vakna till nyheter om sprängningar på olika platser i Sverige, säger Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson riktar hård kritik mot statsminister Stefan Löften och den S-ledda regeringen efter onsdagsmorgonens sprängdåd.

”Det är fullständigt absurt att vi flera gånger i veckan ska vakna till nyheter om sprängningar på olika platser i Sverige. Igår var det i Husby som människor fick fly ut på gatan i pyjamas, idag Norrköping”, säger han i en skriftlig kommentar.

”Läget är akut och jag tror att allt fler undrar vad regeringen håller på med. Varför gör den ingenting?” 

Han säger att andra länder har visat att det går att stoppa gängkriminalitet, men att det krävs en regering som ”tar tag i problemet och gör rätt saker.”

”Stefan Löfven och hans ministrar kunde exempelvis ta till sig de väl förberedda förslag som Moderaterna presenterat”, avslutar han.

”Tafattheten provocerande”

I ett inlägg på Instagram skriver Moderaternas partiledare att statsministern berömmer sitt eget och regeringens arbete samtidigt som ”människor tvingas fly från sina hem mitt i natten på grund av bombdåd”.

”När våldet triumferar sitter regeringen och knåpar och pysslar med sina 73-punkter. Den tafattheten är provocerande. Och med utomordentligt allvarliga konsekvenser för Sverige!”, skriver Kristersson på Instagram.

Moderaternas partiledare skriver att Sverige behöver en ny regering för att kunna stoppa det allt kraftigare och allt vanligare gängvåldet.

Han säger att Moderaterna är redo att bilda en ny regering som kan ta tag i problemet.

https://www.instagram.com/p/B7niGa2p_k4/

Oron: ”Sverige är inte tryggt längre”

Oro bland de boende i området efter nya explosionen.

Expressen har sökt statsminister Stefan Löfven för en kommentar.

Polisen om explosionen: ”Jobbar trygghetsskapande”

Peter Wahlberg, chef för Norrköpings lokalpolisområde, berättar vad man vet efter morgonens explosion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.