Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ulf Kristersson i karantän – medarbetare smittad

M-ledaren har träffat medarbetare som testat positivt för coronaviruset.
Ulf Kristersson.Foto: OLLE SPORRONG

Partiledaren Ulf Kristersson är i karantän.

En av hans medarbetare har testat positivt för coronaviruset, berättar M-ledaren på Facebook. 

”Jag och familjen mår bra”, skriver han. 

M-ledaren publicerade vid 14.45-tiden ett kort inlägg på sin Facebooksida. 

Igår kväll fick jag veta att en av mina medarbetare testat positivt för Covid-19. Jag kommer nu att sätta mig i karantän och jobba hemifrån tills vidare. Jag och familjen mår bra. Vi måste gemensamt hjälpas åt och ta ansvar för att stoppa smittspridningen”, skriver han. 

Senast i går var Ulf Kristersson på plats för en konferens när Moderaternas idéprogramgrupp presenterade ett förslag till nytt idéprogram. 

Löfven i karantän sedan tidigare

Sedan tidigare sitter statsministern Stefan Löfven i hemkarantän efter att han träffat en person som i sin tur varit nära en person som var smittad av coronaviruset.

Personen i Stefan Löfvens närhet har testat negativt för coronaviruset. Under en pressträff under söndagen berättade Löfven att han mår bra och att han har kontakt med sjukvård under sin självvalda karantän. 

Han ville dock inte sätta något datum för när han kommer lämna den. 

– Jag har inga symtom men hade som sagt träffat en person som i sin tur träffat en person hade covid-19. Därför sitter jag i självvald karantän, sa han på pressträffen. 

 

Sprids från minkar till människor – Karin Tegmark Wisell: ”Bra att man har ögonen på djuren”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.