Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ukraina har beslagtagit ryskt tankfartyg

Ryssland: ”Absolut olagligt”

Ukrainsk säkerhetstjänst uppger sig ha beslagtagit ett ryskt tankfartyg i Svarta havet, skriver Reuters. 

Den ryska lagstiftaren Vladimir Dzhabarov kallar draget för ”absolut olagligt”.

Det ryska tankfartyget ska ha blivit beslagtagit av Ukraina i Svarta havet under onsdagen. Beskedet kommer på torsdagen i ett uttalande från ukrainsk säkerhetstjänst.

Tankfartyget ska ha varit inblandat i en konflikt mellan ryska och ukrainska fartyg i närheten av Krim i november 2018, skriver Reuters.

Den ukrainska säkerhetstjänsten hävdar att tankfartyget användes för att blockera ukrainska fartyg från att ta sig genom Kertjsundet. Draget gjorde det omöjligt för fartyg att korsa mellan Svarta havet och Azovska sjön.

Enligt den ryska nyhetsbyrån Ria ska Vladimir Dzhabarov ha kallat beslaget för ”absolut olagligt”. Han är en av Rysslands främsta lagstiftare och vice ordförande i kommittén för internationella frågor i Rysslands parlament.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.