Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

UD avråder svenskar att resa till Venezuela

Flera personer har omkommit i samband med demonstrationer i Venezuela.
Foto: Ariana Cubillos / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ariana Cubillos / AP TT NYHETSBYRÅN

Flera personer har omkommit i samband med demonstrationer.

Nu avråder UD för resor till Venezuela på grund av det turbulenta politiska läget.

"Svenskar som befinner sig i landet uppmanas till försiktighet och att i möjligaste mån undvika folksamlingar och demonstrationer." skriver UD i ett pressmeddelande.

De senaste månaderna har situationen blivit allt mer spänd i Venezuela, med upprepade protestmarscher där regeringsstyrkor skjutit tårgas mot demonstranterna.

I samband med de våldsamma sammandrabbningarna har flera personer avlidit. Det gör att utrikesdepartementet nu bedömer läget så allvarligt att de avråder svenska från att åka till landet.

"Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till Venezuela med anledning av säkerhetsläget." skriver UD.

Och fortsätter:

"Under den senaste tiden har de politiska spänningarna mellan regeringen och oppositionen tilltagit. Flera dödsfall har inträffat i samband med demonstrationer. Avrådan gäller hela landet inklusive huvudstaden Caracas."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.