Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uberföraren förgrep sig på Stephanie, 22 – får böta

Här är fler av dagens utrikes-toppnyheter.
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Stephanie Corbett från Melbourne i Australien utsattes för ett sexuellt ofredande i Uber-taxin.

På väg hem från utekvällen med kompisarna, slog föraren till när vännerna lämnat bilen.

Nu döms Venkhat Soori till böter – men slipper fängelse, skriver Daily Mail.

Stephanie Corbett, 22,från Melbourne i Australien blev sexuellt ofredad av en Uberförare på väg hem från en utekväll med sina vänner.

Mannen ska ha tafsat på hennes kropp flera gånger medan Stephanie vädjande bett honom sluta.

Nu döms Venkhat Soori till böter på 6 000 pund, motsvarande nästan 70 000 svenska kronor, efter rättegång i Australien.

”Jag försattes i en situation där någon jag litat på och betalat för att köra hem mig såg mig som lätt byte”, skriver hon på Facebook.

Hade högsta betyg i appen

Uberföraren är nu sparkad från företaget. Men innan brottet hade han jobbat i fyra år, och körde runt med högsta betyg, skriver Daily Mail. Enligt tidningen hade Soori erbjudit Stephanie en massage efter att han släppt av hennes vänner. Han ska även ha föreslagit att köra av vägen för en ”ordentlig” sådan.

”Jag insåg att vi kommit ganska nära mitt hus och jag var rädd för att han skulle veta var jag bor. Jag var väldigt oroad över att han skulle göra något riktigt illa. Jag bad honom stanna bilen en gata från mitt hus och hoppade ut och gömde mig i en parkering tills jag såg hans bil köra iväg”, skriver Stephanie på Facebook.

Uppmanar fler att prata om det

En utredning bedrevs efter händelsen, där polisen hittade förarens DNA inifrån Stephanies kläder, trots att föraren nekat till att han tafsat på henne. I sista minuten erkände dock Soori brottet, och kunde dömas.

Genom att beskriva det som hände henne, vill Stephanie nu lyfta stigmat kring sexbrott – och uppmana fler till att tala ut.