Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyska åklagarnas rädsla i Maddie McCann-fallet

Detta har hänt i det uppmärksammade fallet.
Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Portugal 2007.Foto: REAL MADRID TV / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Polisen misstänker att Maddie mördades.Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Christian Brückner är huvudmisstänkt i fallet.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Utåt står de tyska åklagarna fast vid att Christian Brückner är huvudmisstänkt i Maddie McCann-fallet.

Men nu uppger källor för The Sun att åklagarna pressas av en tidsgräns.

De behöver ett genombrott inom tio veckor.

– Annars kan utredningen gå upp i rök, säger en källa.

Tyske Brückner, 43, har pekats ut som Madeleine McCanns mördare. Flickan försvann under en familjesemester i portugisiska Praia da Luz 2007.

13 år har gått – och ännu är fallet ouppklarat.

Brückners försvarsadvokat har gått ut med ett krav om att åklagarna ska visa upp konkreta bevis på klientens skuld. Utredarna har i sin tur betonat att bevisen finns, och att det är möjligt att inleda rättegången utan att Maddies kropp hittas.

Men nu kommer uppgifter om oro inom åklagarledet.

Källan: ”Det är kritiskt”

En källa nära utredningen berättar för The Sun att åklagarna är i stort behov av ett nytt genombrott i utredningen.

– De tyska åklagarna är oroade över att de förlorat mycket av den rörelse de fick upp under dagarna och veckorna efter att Christian Brückner först namngavs, säger källan och fortsätter:

– De anser att det är kritiskt att de tar ett massivt steg framåt innan slutet av året. Annars befarar de att fallet mot Christian Brückner går upp i rök.

Arbetar med flera spår

Sedan Brückner pekades ut har polisen följt flera spår. Dels har man sökt i brunnar och andra områden nära turistorten där Madeleine McCann försvann. Dels söker man efter ett potentiellt vittne, som tros ha talat i telefon med Brückner strax efter försvinnandet.

Polisen har även förhört 43-åringens exflickvän, en 45-årig bartender som bor i Algarve. Hon har tidigare beskrivits som ett ”avgörande vittne” vid en rättegång.

– De sa åt henne att inte oroa sig om att han skulle kunna släppas, har en vän till kvinnan sagt till The Mirror.

Se mer

Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Portugal 2007.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.