Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tysk politiker kollapsade i tv-intervju – avled

Thomas Oppermann blev 66 år – dog plötsligt.
Thomas Oppermann.Foto: Bundestag
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHRISTOPH SOEDER / AP TT NYHETSBYRÅN

Thomas Oppermann socialdemokratisk vicepresident för den tyska Förbundsdagen är död.

Enligt tyska tidningen Bild ska han dött under söndagen efter att ha kollapsat i en tv-intervju med tv-kanalen ZDF.

Oppermanns partikamrat Hubertus Heil, som är ledamot i Förbundsdagen, bekräftar dödsfallet på Twitter.

”Nyheten om min kollega och kamrat Oppermanns plötsliga död fyller mig med djup sorg. Med passion och intellekt. Thomas har gjort tjänat vårt land och socialdemokratin väl. Mina tankar går till hans familj”, skriver han.

Tv-kanalen ZDF skriver på Twitter att Oppermann fördes till sjukhus efter kollapsen – där han sedan avled. Orsaken till dödsfallet har ännu inte offentliggjorts.

https://twitter.com/ZDFheute/status/1320611776283758592?s=20

Ställde inte upp för omval

Oppermann blev vicepresident för den tyska Förbundsdagen 2017. I augusti meddelade det tyska socialdemokratiska partiet SPD att han inte kommer ställa upp i det kommande federala valet.

– Efter 30 år som delegat i Niedersachsen och i tyska förbundsdagen är det nu tid för mig att göra något annat, sa han i ett uttalande, enligt DW.

Thomas Oppermann blev 66 år gammal.

 

Det uppstod konflikt under söndagen i New York där Trump supportrar och Trump-motståndare drabbade samman på olika sätt vid Times Square.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.